egnew.blogg.se

" Jag är en bitter, liten tragisk människa "

Svensk lag i KHL

Kategori: hockey

Ett svensk lag i KHL eller inte ? Den frågan aktualiserades under gårdags kvällen Då KHL går ut på twitter och meddelar att man förhandlar med ett svensk lag Frågan är hus stor sanning det ligger i uttalandet. Då KHL under förra säsongen sa det att en Norsk lag skulle in i ligan. Som senare dementerades.

Men ingen rök utan eld, AIK ansökte för ett par år sedan att spela där, Men fick då nej av Svenska hockeyförbundet.  Flera andra klubbar har både kollat upp möjligheten,samt  till andra alternativ,

”Aktuella lag för KHL”

AIK

Andres Gozzi dementerade igår att det skulle vara AIK som blivit tillfrågade gällande ett KHL inträde.  Den 27 aug kunde man läsa i Expressen att AIK Hockey tänker bygga både en arena och en träningsanläggning i Solna. Det ska stå klart 2018 då klubben hoppas göra comeback i SHL.Mitt i AIK land.

Personligen så tror jag att AIK satsat på SHL men nya investeraren Torbjörn Törnqvist med stark rysk anknytning kanske har andra planer. 

 FBK

Håkan Loob har under många år undersökt alla typer av möjligheter, vart med och utvecklad nuvarande CHL, Lagets framgångar sista åren har inte vart i det man är van att se FBK.  Håkan har även själv varit öppen med en liga mellan landsgränserna. Och FBK känns som ett hett spår in KHL.

LULEÅ

Det geografiska avståndet. Nya miljoner Jakob Porser och satsningen på Sm guld i år. Gör att LULEÅ tillsammans med FBK är dom 2 lag som mest aktuella för KHL. LULEÅ kommer att kunna ha pengarna för det. Detta kräver dock Jakob Porser ser intresse i KHL

MALMÖ

Hade varit solklar 1 som favorit till att gå till KHL om man inte hade gått upp i SHL till kommande säsong.

 

 Inlägget är ej korrekturläst el kollat med A/a,.!?

 

Allsvenskan

Kategori: Allmänt, allsvenskan

Serie ledarna möttet igår i den 5 omgången av hockeyallsvenskan AIk hade en 2-0 ledning borta mot VIK hockey som blev 5-2 till hemma laget VIK. Roger Melin summerade matchen på följande sätt.” – Jag tycker ändå att vi spelade bra i 50 minuter och tycker framförallt försvarsspelet var bra. Tyckte de hade väldigt svårt att skapa målchanser. Men när de får sitt första mål får de väldigt mycket energi, säger Roger Melin. – Vi blev lite osäkra och backade ifrån. Sedan är det mycket utvisningar som gör att matchen blir lite ryckig. Det var konstiga utvisningar - åt båda håll.” En form av raseri har från supporter håll uppe i Övik efter att backen Emil Djuse blivit utlånad till Allsvenska Timrå Ik. Tränaren Roger Forsbeg och Jonathan Dahlén http://www.op.se/ishockey/shl/modopublikens-forsvar-av-emil-djuse-obegripligt-2#Ishockey
 
 
 
Inlägget är ej korrekturläst el kollat med A/a,.!?

chihuahua.

Kategori: Allmänt, bilder

Dagen  började med att biljetten strulade och efter det så vart det 1/5  tim försening.
Väl hemma så möttes  man upp och man fick äntligen träffa dom. Dörren  öppnades och ut som raket kom Tindra med svansen i vädret. MY satt inne och skälde i sitt glädje  ljud. Tårarna föll längs kinden när jag lyfte upp dom.
Trots  föreningar så fick jag en hel dag med dom och somnade ideras "bo" under bordet.
Helgen hemma blev kortare än tänk pga brist i kommunikationen. Så fick bege mig redan på Lördag morgon, på väg mot avresan lägger bilen av på mototvägen, T jag ta dagens match.   Tack till dig snälla bilist som stannda och plockade upp oss. 2 fantastiskt  dagar hemma som gick aldeless för fort.
 
Andra matchen i J20  serien slutar  med 5-4 vinst borta efter en grinig och grisig match med 2 lag som satt mer i utvisningsbåset än avbytar båset. men en vist är en vist och full pott 
 
 
 
 Inlägget är ej korrekturläst el kollat med A/a,.!?