egnew.blogg.se

" Jag är en bitter, liten tragisk människa "

Perspektiv till idrotten 3

Kategori: Allmänt, allvar, hockey

Fick en fin och bra respons på mina tidigare inlägg till "Perspektiv till idrotten "
 

Vad är det som gör att fotbollen alltid ständingt hittar nya spelare,ledare,sponsoner,medelmmar.
oavsätt om det är en liten klubb elller stor klubb. Till fotbollens fördel så är det ju världens störta sport.
 
Men jag tror att fler faktorer ligger bakom detta, Efter många års utövande som arbete inom ishockey så hade jag en bild av att Stockhoms ishockey var säregen en kanske "myt,el tro att detta bara är i Sthlm "
Men jag upplevde likande både i Västerås som nu när jag flyttade ner till Göteborg, Där man har bilden av den "Goa Gubben"
Problemet inom hockey är många 1 för få börjar spela, 2 för få fortsätter spela efter 12 års ålder. 3 Klubbarna drivs för mycket individer.
Jag har inte säker fakta på detta men vad man hör med människor inom fotbollen så lever inte denna prestige, men egen vinnade och makt kamp.
 
Jag har minnen från när jag själv var spelare i unga år vi hade en lagledare som fick många att sluta pga hans sätt att styra laget och påverka tränare och andra. Många slutade ,andra bytte förening för att kunna forsätta spela.
Hockey som många anser är en matcho sport stämmer in den bemärkelsen. Då det inte spelar någon roll vad en styelse säger el gör inom ishockey är alla lag en egen föreningen i föreningen som styrs av drivande föräldrar och många gånger tränare som vill just sin års grupp och sina barn bästa.!
 
Detta ser man inom forbollen på samma sätt. ( ingen forskningen ,el fakta på detta utan bara vad jag hörs och upplevft. )
Stockhoms hockey blöder.spelare slutar,års kullar försvinner, föreningar dör.
 
Inom ishockey upplever jag själv en stark drivkraft till egoism från många håll.dels från dom egna leden ( lagen ) 
Tränarna och föräldrar. Som tränare idag så är du inte bara tränare utan du marknasför dig även som "specialist ) inom ett visst område och erbjuder föräldrar och spelare extra träning vid sidan om mot betalning. 
Ishockey har blivit en inviduell sport idag där den egna framgågen. Spelare,som förälder,tränare viks högre än gruppen.
 
Företag i mindre föreningar går idag in och sponsrar laget ( inte föreningen ).
Att synas i tex en div 2 klubb är inte lönsamt,utan man gör det av en vilja och engamang,  Men detta beror nog mycket hur mycket klubben själva gör för att företagen skall synas. vart och hur man kan nå ut.
 
Föräldrar,ledare.tränare,föreningen måste börja släppa sina egna intressen och låta idrotten och kollektivet gå före.
Sverige är världsledande i en liknande idrott innerbandy som nyss hade vm i Göteborg. Antalet spelare som slutar med ishockey och går över till innerbandyn är stor och hockeyn måste bli öppnare och enklare för att man skall kunna få mångfaleden och bredda idrotten till mer utökat utövande.
 
Hockey måste bli en lag idrott igen,