egnew.blogg.se

" Jag är en bitter, liten tragisk människa "

60 dagar

Kategori: Allmänt

igår var det 60 dagar av nykterhet helt på egen hand utan konsultattion av läkare eller medicinsk hjälp.
 
Det visade sig att när jag bestäme mig för att bli nykter att det e svårare än vad man tror att kunna få någon hjälp då man har arbete, familj, boende att få hjälp mot tex alkoholissbruk kan man inte vända sig till anmänvården utan man måste man vara inskriven eller ha någon någon form till psykriatrin.
 
Inte konstingt att antalet människor med alkoholmissbruk.
Att vara nykter har varit lätt att hålla sig nykter har varit lätt, att kontrollera alkoholen har varit lätt, Att uppskatta andra saker i livet är en stor drivkraft som gör valrt att välja bort det,
Aptiten på mat och laga har kommit tillbaka. smaksinne, 
Det svåra är att hantera situvationer som man i vanliga fall tagit hjälp av alkoholen, vara sig direkt eller indirekt, 
En annan sak som e svår att alla tror att det e så lätt, Att folk saknar förståelse hur man är, Att det vänder fort och att humöret kan skifta, Alkoholen har varit min trygghet,vän under 10 års tid mer eller mindre så har den altid funnits där, i med och motgång, som sorg,som glädje.
Att folk i ens närhet inte har förståelsen utan tror att bara för man varit nykter i 30 dagar så återgår livet det normala.
Det härliga och fina är gamla vänner, bekanta uppmärksamma detta och det värmer över den responsen som las ut på facebook igår, Det var dom osynliga som visade och gav creed, Medans en närhet såg det som en förutsättning.