egnew.blogg.se

" Jag är en bitter, liten tragisk människa "

Övergångs cirkusen

Kategori: Allmänt

 
Igår var det deadline för övergångar i svensk hockey.
 
Andreas Johansson i Modo sa följande
 
 
Överlag få övergångar i SHL.
Mest aktiva var nog div 1 & 2 lagen, div 1 lagen som spelat färdigt "reade" ut sina spela som en outlet i vanlig ordning då säsongen är slut för dom, dåliga lagbyggen och klubbar som tar sig vatten över huvuden och för att rädda siffrorna skickar man iväg dom en efter en.
 
Div 2 lag som ligger pyrt till och måste rädda sig kvar i 2an tar in spelare på lån då man inte haft förmågan att spela till sig poängen som behövs under säsongen.
 
En form av doping kan tyckas och ett skämt, har man suttit sig i den sits man sitter i bör man ochså reda upp den med det manskapet, sponsorer och publik faller inte på om man spelar i 2 an eller nämnvärt,
Nisses plåt, Kalles bygg,och Elsas kiosk kommer fortfarande att stötta laget på orten oavsett division. Tror risken är större att tappa sponsorer pga sättet man gör på idag.
Att lokala spelare får stå på sidan pga klubbarna rädsla att ramla ner,
 
Och vad sänder det för signaler till spelarna som tar ledigt från jobb, långa bussresor minimal ersättning ibland knappt matrial när man som föreningar gör så?
 
 
Tolka mig rätt div 2 är inte på liv och död.
Att man skall göra värvningar och förändringar i laget är en del av sporten och konkurrensen vilket alla nog köper.
Men när övergångs fönstret ligger som det gör då många serier är klara blir det rysroulette vilken placering man hamnar på. Laget som e klar efter seriens slut är det lag som skall spela kval kan jag tycka.
 
För alla dessa lån av spelare vad händer nästa säsong,spelarna som gjort allt under säsongen skall komma tillbaka och låne spelarna som räddat kvar återvänder.
 
Div 1 lagen som gjort miss i rekrytering av spelare bör stå sitt kast, skriv avtalen rätt.
 Halmstad  tränare Magnus Rahm summer detta jag skriver om på ett bra sätt
 
 
 
Och alla dessa lag underifrån som inte har samma förutsättningar, som gjort en bra säsong står helt chanslösa.
 
Under min säsong i Österike som tränare så åkte storsatsande Redbull Saltzburg ut i kvarten, spelarna var redo att packa och åka hem.
Svaret blev "Ni har avtal till sista April, hård träning under 20 dagar väntade spelarna, bra försäsong träning och en hint av kraven som ställs"
 
Dagen efter övergångs fönstret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: