egnew.blogg.se

" Jag är en bitter, liten tragisk människa "

steg 2

Kategori: Allmänt

.Steg 2 i min ena kalender har börjat. Midsommar gick bra utan alkohol bra middag med Lina och Jenny med nykterhet från alla håll.
 
Idag fick jag en sån kraftig panikångest attack länge sen jag fått sån kraftig.  Var vidrigt ,äckligt ,skrämmande ,obehagligt .
 
Har en stor klump imagen en oro som ligger och pyr på mitt egna kunnande på mina egna kunskaper .
Självförtroende dipp som lagt sig över mig började redan imorsr pga min egna osäkerhet.
 
Märkt av min ADHD mer nu dom sista 5 dagarna vet ej vad det beror på. Omställning kanske. Eller att jag ständigt e klar i huvudet ingen alkohol dom dämpar.
 
Sovit sjukt dåligt sen i Torsdags och ätit dåligt. 
Lyckades sova igår och försov mig till läkartiden  jag hade.
Något jag sett fram inom. 
 
 

Stillsam midsommar.

Kategori: Allmänt, Chihuahua

Var nog den lugnaste och mest stillsama midsommar jag firat som vuxen.  En vän behövde hundvalp under helgen så självklart att man ställde upp och passa 8 mån franska bullen Douglas. Hade ändån  inget inplanerat och har försökt att inte tänka på att det e midsommar allt för att få bort tankar om alkohol och fester.
Och det e nog den första midsommar jag som jag kan säga att jag inte firat eller det kändes inte ens som det . Inget jag la märke till . Förutom sill och potatisen då.
 
Blev inbjuden till fest hos en kollega under dagen men tappade bestämt nej då jag inte vill vara bland för mycket alkohol den första perioden.
 
1 veckan som nykter och den har varit tuff med dåligt med sömn, dålig aptit, ångest värst var det i tisdag,onsdag. Blev bjuden på risotto hos Lina igår och  la knappt märke till att hon drack vin.
Jag e så avtrubbad och äcklad av alkohol just nu så jag kan inte sätta finger på det. 
 
Gjorde upp delmål i min kalender på telefonen så jag ska kunna hålla koll och motivera mig. Fick ochså  tipset att skaffa en vanlig pappers kalender och bocka för dag för dag. 
 
Det är en befrielse att tagit beslutet och jag lyckades faktist vara nykter  på egen hand i nästan 4 månader. (Dagen innan 4 mån ) Och nu e läget annat nu ska få hjälp av dom som kan det och dom som vet vad som krävs. 
 
Men trots all ev hjälp som kommer att fås så är det bara upp till mig att klara det. Det e ingen annan som kan  göra jobbet. Men motivationen ,viljan,drivkraften e starkare idag än förra hösten.  Denna gång ska jag lyckas . 
 
Om ett par timmar ska jag bege mig ut på golfbanan för första gången på många ska bli fantastiskt kul att komma ut och spela igen. Dock ser solen ut att lysa med sin frånvaro men så länge  det e varmt så är det okej. 
 
Livet e ljusare bara efter en vecka .Men många veckor e kvar. Jag e redo  jag ska klara det. 
 
Tack alla till alla människor i min närhet som hjälper och stöttar mig genom denna resa . Samt till alla er som läser bloggen sprid den gärna vidare.
 
Delmålen  för kommande månad.
 
 

Prestationsångest och PK rädsla!

Kategori: Allmänt

Har sovit extremt dåligt denna helg ätit dåligt och på det bara varit allmänt slö.
 
Tog mig för att göra blogg inlägget igår, och i samma stund som jag publicerade det hela så kom där rädslan.
jälvar den personen tjänar ju inte till det oj hur kommer det bli nu, osv osv det är en rätt stor blottning man gör.
vakande upp imorse av en dröm och var jätte pigg trots förfå timmar sömn, ju längre dagen har gått ju mer har den där prestationsångesten smugit sig fram grabbat tag i mig,
sen kom jag på det e midsommar nästa hel och lite drygt en månad tills man fyller 30 år och just vid födelsedagen lägger jag ingen större vikt men en dag där ska krökas,
men midsommar blir en vit helg hade tänkt åka över till fredrikshamn och handla på sig inför sommaren. men detta avbokades .även fördelsedagen kommer bli .
Det jobbiga kommer inte att bli att klara det utan hantera det, genom att man e så sysslolös det har ju varit en fritid , jag känner bara av efter dom 2 första dagarna vad ska göra, hur ska man fördriva tiden.
för jag tror likt det ör hos mig så är set för många andra man dricker för man tråkigt då är det lätt att ta en öl speciellt nu på våren när man vara ute den ölen blir 4,5.
 
Men jag lyssnade på läkarens inrådan att skaffa mig en hobby så nu ska jag börja återupta golfen igen.
ska bli väldigt roligt faktist. Så redan på lördag blir det första rundan på 3 år ca,
 
 
Men en hel del mail har kommit från vänner på Facebook önskar en lycka till. Och det värmer.
 
Tack alla ni som läser m dela gärna